Blog

Herinneringen: Hoe ben je als mens ge- of vervormd? Deel 2.


Hier mijn 2e te delen herinnering over ... ja ... over wat eigenlijk ... van alles en nog wat ... ik besloot ze zo af en toe maar eens delen!
Hoe word je ge-, of liever nog, als mens vervormd?

Ik ben als jong meisje met mijn ouders verhuisd van 'de grote stad' naar 'een dorp'. Geweldig vond ik dat.
Ik bracht uren per dag door op de boerderij van de ouders van mijn vriendinnetje.

Ik leerde koeien van het land te halen, koeien voor te melken, waarna de machine het overnam en dan werd er nog nagemolken, koeien weer terugbrengen naar het land.
Het is voor mij dan ook wel duidelijk waar mijn grote liefde voor deze enorme vriendelijke kolossen vandaan komt! Vandaar dat ik (nog altijd) geniet van koeknuffelen.

De melk werd in melkbussen gedaan en bewaard in een grote 'tobbe' met koud water om de melk te koelen, totdat een vrachtwagen de melkbussen op kwam halen. Vlak voor die tijd werden ze vooraan de weg gezet m.b.v. een speciale 'melkbussen-kar'.

Ik werd soms in die tobbe gezet door de boer, als ik vieze voeten had, voordat ik naar huis ging. Geweldig vond ik dat, maar oh zo koud!

Ik genoot van de varkens met biggetjes, was (aanvankelijk erg) onder de indruk van de haan die de kippen verdedigde, slingerde heen en weer op een vrachtwagen-autoband die in een grote boom hing, reed mee op zo'n ouderwetse rode 'trekker', 'hielp' op mijn manier mee met hooien en ga zo maar door, mocht daar af en toe mee-eten. Geweldige tijden waren dat.

De keerzijde was dat haar grote broer mij altijd vreselijk liep te pesten en zelfs pijn deed (slaan, knijpen), maar altijd zo dat niemand anders het zag. Zo 'slim' was hij wel.
Dat was niet leuk en (ook toen) verdedigde ik mezelf niet. Ik probeerde hem zoveel mogelijk te ontlopen.

Later vertelde iemand mij dat als jongens een meisje leuk vinden en ze aandacht willen ze zo raar gingen doen. Dat is iets wat ik nooit heb begrepen en ook nooit zal begrijpen, maar bovenal blijf veroordelen!

Bij een klasgenootje op de boerderij speelden we Floris en Sindala. Ik moest Floris zijn van haar, omdat ik blond was en zij was Sindala, omdat ze donker haar had. LOL
We draafden en galoppeerden op de pony's over het land met tafelkleden over onze schouders, want ja als ridders moesten we wel een cape dragen natuurlijk. :-) Als zwaarden hadden we gewoon takken van een boom. :P
Maar wat een lol hadden we!

Heb jij ook dit soort (al dan niet mooie) herinneringen?
Denk er eens over na ... hoe hebben zij bijgedragen om je te (ver)vormen tot de mens die je nu bent?

Terug naar overzicht