Blog

Herinneringen: Hoe ben je als mens ge- of vervormd? Deel 4


Hier mijn 4e te delen herinnering over van alles en nog wat ... herinneringen die ik met jullie wil delen!
Hoe word je ge-, of liever nog, als mens vervormd?
Ik sta op een camping in Spanje en ben net over de 20.
Een jong Duits stel, dat met de tent tegenover ons staat, krijgt enorme ruzie. Zij gaat weg. Hij flipt.
Hij giet zich volledig vol en dan gebeurd het rond middernacht.


Hij loopt de hele nacht met een vlammerwerper / brander, om de voortent van de caravan heen en schreeuwt bedreigingen naar mij. Dat vrouwen niet deugen en dat hij mij in die caravan wel eens mores zal leren etc.
Mijn hond, ook een Welsh Springer Spaniel, zit tegen me aan en blijft stil, maar haar lip is met regelmaat opgetrokken gedurende de nacht.

Hij blijft schreeuwen, bedreigen roepen en met de vlammen de voortent bedreigen. Ik kon met geen mogelijkheid naar buiten en blijkbaar sliep iedereen op de camping door, of deed alsof, want er kwam geen hulp. Al hoopte ik daar in het begin wel op, sterker nog, ik was ervan overtuigd dat iemand wel hulp zou gaan halen. Niemand, helemaal niemand!

In de ochtend, zo rond 6 uur, is de betreffende doorgedraaide persoon in slaap gevallen en kon de camping eigenaar worden gewaarschuwd.

Binnen de kortste keren was de Guardia Civiel daar. Hij moest zijn zooi in de auto gooien en werd het land uitgezet en om die reden begeleidt tot aan de grens. Respect voor de mannen van de GC. Nog steeds tot op de dag van vandaag.

Later kwamen er camping gasten naar me toe die zeiden dat ze het wel gehoord hadden, maar ook bang waren en niets durfden te doen, blah blah blah etc. Toen ik zei je had de camping baas toch kunnen waarschuwen, werden ze rood, stamelen, excuses etc.

O.a. dit voorval heeft gemaakt dat ik heel lang geen vertrouwen (meer) had in mensen.
In de jaren daarna is er vanzelfsprekend nog wel het e.e.a.
heftigs voorgevallen. :P ;-)

Gelukkig heb ik ook geleerd dat je de nieuwe mensen in je leven niet moet 'afrekenen' op de fouten van anderen of op de pijn die anderen je gedaan hebben.
Is dat lastig? Ja soms wel misschien ... maar het maakt wel dat je je niet geheel afsluit voor anderen. :-)

Liefdevolle groet,
Rita

Terug naar overzicht