Blog

Leg je maskers af en wees jezelf!


Betrap je jezelf er regelmatig op dat je (weer) in dezelfde valkuil stapt? Door jezelf anders voor te doen dan je bent ... omdat je ergens bij wil horen? 

Ik heb dit vroeger zeker wel gedaan, maar het werkte niet, dus ben ik er mee gestopt!
Op school was ik heel vaak de nieuwe, de buitenstaander, doordat wij nogal eens verhuisden. Ik was de vreemde eend in de bijt en moest altijd vreselijk mijn best doen om ‘erbij te horen’. Ik werd wel geaccepteerd, maar nooit volledig, dus eigenlijk waren het gewoon niet mijn mensen. 

Op het werk klom ik gestaag op tot functies die maakten dat je nooit bij de (hoge) staf van het personeel hoorde, maar ook niet bij de laag waar ik leiding aan gaf (toch had ik meestal een geweldige tijd en fijne collega’s, terwijl ik mijn positie als een natuurlijke leider innam). 

Me helemaal kapot werken, alles opvangen voor de laag boven me, maar ook voor de laag waar ik leiding aan gaf ... de 'ja' vrouw ... extra werk doen. Alles om een ander maar te helpen, ter wille te zijn ... ik haat het namelijk om mensen te zien strijden! 
En voor wat? Om heel vaak zelf stank voor dank krijgen, juist van degenen voor wie je je zo had ingezet.
Achteraf gezien niet verstandig! Dus ... moest er iets veranderen, in MIJN belang.

En nu?

Ik heb nog steeds soms de neiging om in die valkuil te stappen, maar ben me daar heel erg bewust van geworden. Zodra ik mezelf daarop betrap doe ik een stap terug. 
Dan ga ik voelen, wil ik dit echt? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet? 
Vervolgens stel ik bij wat ik van plan was, of ik ga door, zolang het maar goed voelt. 
Voelt als iets dat IK wil en als iets dat bij mij past. Ik doe mezelf niet (meer) anders voor om een ander te plezieren en ik geef duidelijk en helder mjn grenzen aan!

Ik heb er begin van dit jaar definitief voor gekozen om mijn reis en mijn verhalen op een andere manier te bekijken. Ik kies ervoor om mezelf te zijn, wat er ook gebeurt!

Dus stop met jezelf anders voor te doen dan je bent en wees ook jezelf!
Doe je maskers af, omhels wie je echt bent ... JIJ bent alles wat je ooit nodig hebt!
Want als je jezelf omarmt om wie je bent, dan komen de juiste mensen, die bij je passen, vanzelf op je pad! 

Hulp nodig? Je weet me te vinden.

Liefdevolle groet,
Rita 


Terug naar overzicht