Blog

Werkwijze Animal Empathy Coaching per 1 juli 2020


Wat heb ik geleerd tijdens de opstart van mijn bedrijf en de Corona crisis? Deze tijd heeft mij meer dan voldoende ruimte gegeven om na te denken, maar bovenal te voelen wat ik nu echt wil.
Maar ook ... hoe kan ik jou persoonlijk, maar ook je huisdieren NOG beter helpen?

Wat een bijzonder jaar is 2020 tot nu toe. Ondanks de ‘rare tijden’ heeft het mij veel gegeven.

In Januari 2019 begon ik mijn bedrijf Animal Empathy Coaching. Ik ging volop aan de slag met het coachen van mensen, samen met mijn hond Caerwyn, dan wel hun eigen hond, als prachtige spiegel tijdens o.a. systemische opstellingen waarbij ook energetisch werd gewerkt.
 Ik ging op pad om honden en katten te helpen door het inzetten van zelfmedicatie, werkte op afstand dan wel ter plekke door de biotensor of door reiki in te zetten. Ook kwam wat TTouch beginselen regelmatig om de hoek kijken.

Ruim een jaar na de start van mijn bedrijf kwam het corona-virus om de hoek kijken.

Aangezien ik mantelzorger ben voor mijn kwetsbare ouders, besloot ik mijn bedrijfsactiviteiten voor het merendeel stop te zetten en alleen vaste klanten te helpen in noodgevallen. Dit heb ik een aantal keren met veel plezier kunnen doen. Inmiddels mogen en kunnen de bedrijfsactiviteiten weer worden opgestart, met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.

Wat heb ik geleerd van deze achterliggende periode, die mij meer dan voldoende ruimte heeft gegeven om na te denken, maar bovenal te voelen wat ik nu echt wil?

Al snel kwam ik er achter wat ik niet (meer) wil.

Hoeveel ik ook van dieren hou en hoe graag ik hen ook wil helpen, als je als baasje zegt dat je met je hond (of welke ander dier dan ook) aan de slag zal gaan en mijn adviezen op zal volgen, maar je weet van jezelf dat je dat toch niet gaat doen … dan ben ik niet de aangewezen persoon voor jou. Ongeacht hoeveel het betaalt, ongeacht hoeveel keer je terug zou komen. 

Als je zegt dat je open staat voor coaching en er is een klik tussen ons, maar ik voel van het begin af aan dat je niet echt voor de volle 100% aan jezelf wil werken… dan ben ik niet de aangewezen persoon voor jou. Want JIJ moet het doen, ik ben slechts een hulpmiddel. Dan adviseer ik je nu al, of op het moment dat ik dat merk, om verder te kijken en voor een andere systemische en energetische coach te gaan. Ongeacht hoeveel het betaalt, dus ongeacht hoeveel ik er ook aan zou verdienen. Dat is niet waar het mij om gaat! Het gaat mij erom dat jij weer lekker in je vel komt te zitten.

Ik wil geen groepslessen geven, ik wil niet live gaan op Facebook etc. Dat past allemaal zo niet bij mij!

Dat laat mij vervolgens ook heel goed voelen wat ik wel wil.

Ik wil werken met de baasjes van dieren (honden, katten, paarden etc.) die serieus met de uitkomsten van onze gezamenlijke activiteiten aan de slag gaan. Die mijn adviezen opvolgen en net als ik blij worden van de stappen die er gezamenlijk worden gemaakt. Ongeacht hoe weinig het betaalt.

Ik ga voor individuele aandacht, voor rust, natuur en ruimte om alles dat er is er ook te laten zijn, zowel bij dieren als bij mensen. Op die grond wil ik heel graag een coachtraject met je aangaan. Zolang je van jezelf weet dat je echt aan jezelf wil werken en ik dat ook zo voel tijdens de sessie(s). Als ik zie dat je stappen maakt en beter in je vel gaat zitten, dan maakt dat ons allebei blij. Ongeacht hoe weinig het betaalt.

Herken je je in het bovenstaande? 

Heeft je huisdier een gezondheids- of een gedragsprobleem?
 Wil je het beste voor je huisdier? Wil je er echt zelf aan (mee)werken om je huisdier te helpen, om je huisdier beter te begrijpen?? Dan kijk ik uit naar onze samenwerking. Dat kan zijn dat we samen met je dier aan de slag gaan, maar dat kan ook zijn dat ik je verwijs naar iemand die beter gespecialiseerd is op een bepaald terrein.  

Zit je met jezelf ‘in de knoop’, om wat voor reden dan ook?
 Wil je persoonlijke aandacht, in de natuur, tijdens een heerlijke wandeling, of met je voeten in het water, of wat dan ook … terwijl je werkt aan jezelf en aangeeft wat JIJ daarbij nodig hebt? Dan verheug ik me erop om samen met jou aan de slag te kunnen gaan.

Want bovenal blijft staan: Ik wil jou niet veranderen, ik wil je helpen te worden wie je bent!

Vanaf 1 juli 2020 kan je dan ook weer bij mij terecht voor:

  • Systemische en energetische coaching met inzet van de hond als spiegel
  • Zelfmedicatie voor en door huisdieren
  • Biotensor consulten op afstand via foto of ter plekke
  • Etherische olie van DoTERRA (puur of als op maat gemaakte rollers, bijv. anti snurk, slaaproller etc.)
  • Etherische olie van Caroline Ingraham, zoopharmacognosy / zelfmedicatie
  • en meer, zoals op maat gemaakte afspraken, in overleg.

 
Ik hoop op termijn samen met jou (en je huisdier) aan de slag te kunnen gaan. Leuk!

Met liefdevolle groet,
Rita
Systemisch en energetisch (spiegel) coach

Terug naar overzicht