Animal Empathy Coaching: Hoe gaat het ECHT met je

Animal Empathy Coaching: Hoe gaat het ECHT met je? Vergelijk jezelf eens met deze boom! Foto: Van Geerdersbeek Photography

Drie bomen

Gisteren was ik in het bos.
Op zoek naar drie bomen, drie bomen die ik eerder had gezien. Drie bomen die alle drie een grote tak waren kwijtgeraakt.
Drie bomen die alle drie op een andere manier met hun verlies waren omgegaan.

Vandaag heb ik ze weer gevonden en gespoken.

De eerste boom rouwde nog steeds om haar verlies en zei ieder voorjaar, als de zon haar uitnodigde om te groeien: "Nee, dat kan ik niet, want ik mis een heel belangrijke tak!"
Ik zag dat ze klein was gebleven en in de schaduw stond van de andere bomen. De zon drong niet meer tot haar door. De wond was duidelijk zichtbaar en zag er naakt uit. het was het hoogste punt van de boom.

De tweede boom was zo geschrokken van de pijn dat ze snel had besloten om het verlies te vergeten. Ze was moeilijk te vinden, want ze lag op de grond.
Een voorjaarsstorm had haar doen omwaaien. Ze had de greep op de aarde verloren. De plek van de wond was moeilijk te vinden. Het zat verstopt achter een heleboel vochtige bladeren, waar het lag te rotten.

De derde boom was ook erg geschrokken van de pijn en de leegte in haar lijf en ze rouwde om haar verlies.
Het eerste voorjaar, toen de zon haar uitnodigde om te groeien, had ze gezegd: "Dit jaar nog niet."
Toen de zon het tweede voorjaar weer terugkwam met de uitnodiging had ze gezegd: "Ja, zon verwarm mij zodat ik mijn wond kan verwarmen. Ziet u, mijn wond heeft warmte nodig, opdat ze weet dat ze erbij hoort."
Toen de zon het derde voorjaar weer terugkwam sprak de boom: "Ja zon, laat mij groeien. Ik weet dat er nog zoveel te groeien is."

De derde boom was ook moeilijk te vinden, want ik had niet verwacht dat ze zo groot en sterk was geworden.
Gelukkig heb ik haar herkend aan de dichtgegroeide wond, die trots in het zonlicht werd gehouden.

Evert Landwaard


De boom: hoe gaat het ECHT met je?

Zie deze boom!
Hoe groot en krachtig. Maar toch ... wat zie je als je beter kijkt?

Het blad is eraf want de boom is in winterslaap en is zich aan het voorbereiden voor het voorjaar.

De wortels zitten grotendeels onder de grond, maar zijn ze diep geworteld of niet? Zijn ze ziek, gezond of wat dan ook? Waar halen ze hun voeding vandaan?

Heeft de boom littekens? Door afgebroken of afgezaagde takken? Door bijv. een specht die op de boom in heeft zitten hakken? Of door mensen die in de bast teksten krassen. Of een spijker die in de machtige stam is geslagen en aan het roesten is?

Kan de boom de vele miniscule prachtige paddestoelen hebben die op zijn stam parasiteren? Of maakt hem dat ziek?
Of ... weet de boom onder alle omstandigheden zich te herstellen en zich weer in vol ornaat te presenteren aan de wereld?

Hoe is dat met jou? Als je jezelf vergelijkt met deze boom?
Ben jij goed en diep geworteld? Heb je zichtbare of onzichtbare littekens? Verborgen pijn? Heb je last van parasiterende energiezuigers in welke vorm dan ook om je heen?

Wil je je hiertegen wapenen? Zodat je niet ziek wordt? Of balanceer je al op het randje?

Ga dan bij jezelf te rade.
Wat wil ik? Hoe lang kan ik hier nog mee doorgaan? Wat zou ik doen als ik echt in mijn hart zou kijken? Wat maakt mij gelukkig? Hoe kan ik de pijn achter me laten?

Je zal eerst moeten voelen en door alle pijn heen moeten om weer verder te kunnen gaan!

Heb je hier hulp bij nodig? Ik help je graag.

Afspraak maken & meer informatie

Wil je een afspraak maken of meer informatie? Stuur dan een mail naar info@animalempathycoaching.nl .

Liefdevolle groet!
Rita

#meditatie #gronden #mindfulness #inzichten #coaching #hond #honden#spiegelcoach #systemischwerken #energetisch #familieopstelling#biotensor #inzichtkaarten #kristallen #stenen #etherischeolie #wierook#korrelwierook #WSS #WelshSpringerSpaniel #Caerwyn #animalempathy#animalempathycoaching #coachingbyRita #CoachingWithEmpathy#CoachWithAHeart #lifecoach #inspiratie #EigenEnKrachtig #delenislief