The love of a dog is a pure thing.

He gives you a trust which is total.


Michel Houellebecq

Verbinding tussen jou en je hond, hoe zit dat bij jullie?

Wat doe jij samen met je hond om je hond lekker te laten werken, zodat hij tevreden moe is? Hoe zit het met jouw verbinding met je hond?

Laat je je hond praktijkspeuren? Detectiewerk, hersenwerk, neuswerk of wat dan ook doen? Denk aan snuffelballen, snuffelmatten, hersenwerkspellen, maar ook aan spellen die door creatieve mensen gemaakt zijn. Simpele spullen van goedkope euro-winkels werken ook, (bijna) overal kan je een spel inzien. Het verstoppen van een dummy binnen of buiten.
Doe je dat (nog) niet? Dan zeg ik DOEN! Ga gelijk aan de slag. Werk aan je verbinding met elkaar! Verzin maar, doe maar! Je hond zal je dankbaar zijn en jij jezelf ook!

Vooral activiteiten die naast inspanning ontspannend werken zijn goed voor honden met een, door omstandigheden, wat korter lontje.

Heb jij zelf een hond met een wat korter lontje? Is je hond druk, of denk je dat je hond onhandelbaar is? Lijk je geen verbinding met je hond te hebben?

Wat doet dat met jou? Wordt je ongeduldig, nerveus of ... ?
Kijk dan ook eens goed naar jezelf a.u.b.
Wat kan JIJ doen om dat alles te veranderen, i.p.v. te denken dat het (alleen) aan je hond ligt.

Het is mogelijk dat jullie elkaars gedrag versterken.
Probeer zelf altijd kalm en rustig te blijven.
Probeer lastige situaties zoveel mogelijk in het belang van je hond te vermijden.
Wees je hond, maar vooral jezelf tot steun in lastige situaties.
Blijf bij jezelf, haal diep adem, ga gronden, echt het helpt je absoluut.
Je hond afleiden op het moment dat je hond niet meer bij zichzelf kan blijven door wat simpele liefdevolle touches, naast voertjes strooien, helpt ook al.

Maar bovenal: accepteer je hond zoals hij is, als zijn imperfectie deel mag uitmaken van perfectie ... is jullie leven perfect!

Ik schrijf dit verhaal aangezien mijn hond bang is voor andere honden en wij hier tegenwoordig heel goed mee om kunnen gaan samen! O.a. door het bovenstaande.

Kom je er niet uit? Blijf je tegen uitdagingen aanlopen? Heb je hulp nodig? Stuur me een mail via info@animalempathycoaching.nl voor een afspraak, ik sta graag voor je klaar!

Liefdevolle groet,

Rita