Individuele remedie etherische olie en biotensor sessie labrador Choco

Ik heb een hele mooie 'in de olie en biotensor'- sessie mogen doen bij lieve Labrador Choco, op verzoek van haar vrouwtje. Choco heeft recent behoorlijk last van haar darmen en maag gehad.

Ik had een koffer vol met spullen voor haar meegenomen, zodat ze alles in alle rust kon uitkiezen.

Choco had een grote voorkeur voor Spirulina, daar kon ze bijna geen genoeg van krijgen. Spirulina is een superfood van micro-algen en bevat ontzettend veel voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die gemakkelijk door het lichaam worden opgenomen. Het bevat ook grote hoeveelheden bèta-caroteen, anti-oxidanten en ijzer en is een bron van essentiële aminozuren, koolhydraten, enzymen en essentiële vetzuren, vitamine B-complex en vitamine C en E. Het biedt een gemakkelijk verteerbaar, op planten gebaseerd eiwit.

Maar ook Barley grass had haar grote belangstelling. Dit is rijk aan voedingsstoffen, vooral magnesium.

Vervolgens wilde ze ook nog wel wat groene klei hebben, maar in veel mindere mate. Groene klei helpt o.a. om het lichaam te reinigen na medicatie.

Van alle 3 deze producten heb ik wat achtergelaten, zodat het vrouwtje dit de volgende dag ook nog aan kan bieden aan Choco. Zo kunnen we kijken of de aangeboden hoeveelheid van vandaag voldoende was, of dat ze behoefte heeft aan meer.


Animal Empathy Coaching: bruine labrador Choco ligt bij haar zelfgekozen favoriete olie

Animal Empathy Coaching: bruine labrador Choco ligt bij haar zelfgekozen favoriete olie

Animal Empathy Coaching: Choco ligt lekker in de tuin

Animal Empathy Coaching: Choco ligt lekker in de tuin

Choco heeft genoten van heel veel olie.
Aanvankelijk wilde ze langere tijd de German Chamomile (o.a. maagbescherming) inhaleren. Maar op een gegeven moment was dat genoeg en ook bij later aanbieden had ze aan deze olie niet langer behoefte.

Peppermint, bitter almond, cinnamon, clove, basil, black pepper, ginger, knoflook, lime en grapefruit bijv. konden haar maar kort bekoren, maar toch wilde ze ze wel even kort inhaleren. Al deze soorten olie werken o.a. gunstig bij problemen met de darmen in allerlei vormen. Er was ook veel olie die ze niet selecteerde, dus niet nodig had.

Haar allergrootste voorkeur uit naar Clove Bud, daar kon ze bijna geen genoeg van krijgen. Clove bud werkt o.a. anti-viraal en anti-bacterieel, maar helpt ook tegen diarree en infecties.
De Marigold (goudsbloem) wilde ze inhaleren maar ook van mijn vinger likken (CO2 versie, geen etherische olie, dus dat kan heel goed). Marigold werkt ontstekingsremmend, geruststellend en beschermend.
Lemongrass, die ook werkt bij darmproblemen en eveneens anti-bacterieel en schimmelwerend werkt, mocht ook beslist niet weg van haar.

Van deze 3 favoriete olieën heb ik inhalatoren achtergelaten. Indien nodig kan het vrouwtje ze weer bij mij laten aftoppen.

Ik heb de olie sessie afgesloten met het aanbrengen van heerlijke bloemenwaters: cornflower, orange blossem en rose.
Na elk water heb ik wat TTouches als de abelony, clouded leopard, zebra, tarantula en wat oorwerk toegepast om haar nog meer te ondersteunen en gewoon omdat het fijn is.

Choco koos ook nog lavendelolie in combinatie met FCO (cocosolie) om haar voetjes mee in te smeren, dus ook dat heb ik voor haar klaargemaakt en achtergelaten.

We hebben nog even contact gehad via de biotensor ook. Vrouwtje wilde nog wat vragen aan Choco. Ze gaf een duidelijk antwoord waar het vrouwtje iets mee kon.

Choco had ook nog belangstelling voor 2 producten van de Groene Os, dus haar vrouwtje kan eerst lezen wat dat precies is. Dat heb ik inmiddels doorgestuurd, want vaak kan je het ook nog op een andere manier oplossen. Net wat bij de hond past.

Kortom: een hele mooie, nuttige en fijne sessie met een kanjer van een hond! Ik heb genoten, maar Choco duidelijk ook. Het vrouwtje vond het heel bijzonder om mee te maken en om te zien hoe goed haar hond weet wat ze wel of niet nodig heeft.