Animal Empathy Coaching: het coachteam Rita en Caerwyn

Animal Empathy Coaching: het coachteam Rita en Caerwyn

Even voorstellen

Wat leuk dat je rondkijkt op mijn website Animal Empathy Coaching. Wees welkom. Ik zal me even voorstellen.

Ik ben Rita en ik werkte ruim 32 jaar met veel plezier bij dezelfde werkgever, de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Een aantal jaren geleden merkte ik dat het voor mij niet goed (meer) voelt, hoe mooi mijn pad op de EUR ook was, en dat ik meer wil in het leven.

In 2016 ben ik daarom diverse sessies Paardencoaching gaan volgen.
Deze coachsessies zijn voor mij aanleiding geweest om nog dieper over zaken na te denken, na het voelen wat ik wilde.
Maar vooral ook om na het nadenken weer goed te voelen, is dit wat ik wil, past dit bij me, wordt dit mijn pad? Naar mijn idee ben je namelijk nooit te oud om een andere weg op te gaan, een beter bij jou passend pad te kiezen.

Coachen met honden

Ik kwam tot de conclusie dat ik mensen wilde gaan coachen, niet met de inzet van paarden, maar met honden.

Super enthousiast ben ik! Ik ben inmiddels sinds januari 2019 aan de slag. Aanvankelijk nog naast mijn reguliere baan, maar m.i.v. 1/4/2019 hou ik me alleen nog bezig met mijn werk voor Animal Empathy Coaching.
Ik heb al heel wat coachees mogen helpen met het voelen van hun pad!
Ik (her)ken en erken jouw pijn vanuit mijn eigen ervaringen of vanuit mijn directe omgeving en hun hulpvraag. Ik doe er alles aan om je veilig te laten voelen en een prettige sfeer te creëren.

Hoe het coachen werkt kan je lezen in Coachen met de hond als spiegel en je kan ik de daaraan gekoppelde artikelen ook lezen wat mijn doelgroep is.

Animal Empathy Coaching: When I needed a hand I found your paw!

Animal Empathy Coaching: When I needed a hand I found your paw!


Tellington TTouch®

Het TTouchen van een bijzonder lief paard Zara, tijdens de paardencoaching, en haar reactie erop... flemen en aan laten raken over haar hele lijf, wat ze normaal niet goed bleek te vinden, gaf me het zetje in de rug om de Tellington TTouch® opleiding te gaan volgen. Ik had in die tijd pas 1 dag TTouch-gevolgd maar was al super enthousiast. Tellington TTouch® kan je helpen om je hond lichamelijk en geestelijk in balans te krijgen.
In 2018 ben ik begonnen met mijn opleidingspad richting TTouch coach en ik ga daar in 2019 volop mee door. Op termijn zit de opleiding tot practitioner ook nog in de planning.

Na de laatste paardencoaching viel ook het kwartje: dit is wat ik ook wil doen. Werken als (spiegel)coach maar dan met honden.


Animal Empathy Coaching: het TTouchen van paard Zara.

Animal Empathy Coaching: het TTouchen van paard Zara bij Horse Medicine.


Biotensor

Verder werk ik heel veel met de biotensor . Ik kan jou helpen met het antwoord op de vragen die jij hebt over je hond, kat, paard en over jezelf!

Inmiddels heb ik ervaring opgedaan met het uitmeten van geopatische belasting, evenals het uitmeten van de door te voeren oplossing.

Etherische olie

Ik ben enthousiast over de uitwerking van etherische olie op mens en dier.
Waarom? Door mijn eigen ervaringen, maar ook door de ervaringen met mijn eigen hond, andere honden, katten en mensen. Ik werk met de olie van Caroline INGRAHAM en van dōTERRA.

Co-coach Caerwyn

Caerwyn 'Colwyn Our Loyal Welsh' is mijn co-coach tijdens de coachsessies.

Caerwyn (Spreek uit Kerwin) is een hele gevoelige, hardwerkende hond, die dol is op mensen, ze uitstekend aanvoelt en heel erg goed is in spiegelen.

Hij geeft vaak eerder aan wat er bij jou speelt dan dat je het zelf beseft. Zo mooi om te zien.

Heb je zelf een hond? Dan kunnen we kijken hoe goed jouw hond jou spiegelt tijdens een sessie, als je dat liever hebt.

Logo: ontwerp en betekenis

Glimmend van blijdschap en trots presenteerde ik op 25 maart 2019 het logo voor Animal Empathy Coaching met mijzelf en mijn co-coach, mijn lieve Welsh Springer Spaniel, Caerwyn erop.

Zo prachtig geschilderd en ontworpen door Marjolein Kruijt. Met veel dank aan ElmaSchilderingen, want Elma snapte goed wat ik zocht in een logo en verwees mij naar Marjolein!

Marjolein heeft de volgende betekenis aan het logo meegegeven:

De ‘swirl’ vanuit onze harten is verbonden in een bijna-liggende 8, het bekende symbolische oneindigheids teken en van balans.

Waar onze hoofden elkaar raken is er licht. De intuitieve verbinding.

Een vlinder als transformatie symbool.

De galaxy eromheen heeft Marjolein op gevoel en symbolisch gedaan: links en rechts helder blauw (kleur van Aartsengel Michael, bescherming), bovenin magenta, de kleur van de SoulStar chakra (zielepad, je passie in het leven) en onderaan wat donkerblauwig, verwijzend naar de Aardester-chakra (je talent met dier en mens te werken naar aarde te brengen).

Zo mooi, zo over nagedacht en zo blij mee!